top of page
Search
  • alexmihai7

Deputatul Cristina Elena Dinu , membru al grupului de inițiativă RoHepat

Cu siguranță cel mai activ parlamentar giurgiuvean, deputatul Dr. Cristina Elena Dinu,  la scurt timp după ce a participat cu câteva zile în urmă ,  alături de colegi din Comisiile pentru Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, la sediul Primăriei municipiului Buzău, la festivitatea de acordare a titlului de cetăţean de onoare pentru trei reprezentanţi de marcă ai l umii medicale, a fost invitată să participe la întâlnirea Grupului de Iniţiativă RoHepat, un grup de iniţiativă de suport pentru atingerea obiectivului eliminării hepatitelor din România.

În urma acestei întâlniri consumată marți 11 decembrie, deputatul giurgiuvean a scris pe facebook-ul personal: Am acceptat, cu onoare, să fiu membru al acestui grup de iniţiativă, alături de specialişti ai lumii medicale, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai asociaţiilor de pacienţi şi parlamentari, pentru a contribui la rezolvarea unei probleme extrem de importante  pentru  sănătatea publică din România.

În postarea sa, Dr. Cristina Elena Dinu, intențiile României în acest sens:  Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a propus eliminarea hepatitei virale, ca ameninţare majoră la adresa sănătăţii publice, până în anul 2030. La rândul său, România doreşte eradicarea Hepatitei C, tot până în anul 2030. Rolul grupului de lucru va fi să elaboreze şi să ajute la implementarea unui program de eradicare a hepatitelor, în România – mai precizează parlamentarul giurgiuvean.


Sursă: https://jurnalgiurgiuvean.ro/deputatul-cristina-elena-dinu-membru-al-grupului-de-initiativa-rohepat/



33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page